Håll efter bilen utvändigt

Visst är en glänsande och ren bil en fröjd för ögat, nästan oavsett vilken modell du tittar på. Ska du ut och finglida, duger det så klart inte med en skitig bil, men framförallt så kan smutsen skada lacken.

sh_old_truck_rustingGenom att hålla efter bilen från smuts, kan du faktiskt också skona karossen från skador. Speciellt under vinterhalvåret då salt sprids på många av landets vägar, är det viktigt att hålla bilen ren. Salt kan göra så att din bil börjar rosta i förtid och det är därför viktigt att tvätta bilen trotts att det är kallt eller blött ute.

När man håller bilen ren från salt, avhjälper du inte bara risken för saltskador, utan du ser också lättare om något hänt med lacken, som stötskador som kan ske på parkeringar. För att förhindra vidare rostangrepp då lacken blivit skadad, kan du sätta i lite färg som du köper anpassad till bilens färg och fyller i skadan.

Genom att underhålla bilen med jämna mellanrum, både under huven som utvändigt och invändigt, förlänger du livslängden på bilen. Ny olja, biltvättar och städning är grundläggande för en fräsch bil och ger dig inte bara mer tid med bilen utan också högre värde vid eventuell försäljning.