Lasta smidigare på bilens tak

Ibland kan även den största bil vara för liten. Antingen är det gods du vill transportera för långt så att det inte går in i bilen på längden eller å andra sidan för stort så att det inte går in genom vare sig dörrar eller bakluckan. I det fallet kan ett takräcke vara lösningen, men bara om det redan ligger i bilen. Ta en titt på nätet på den här flexibla lösningen på lastproblem.

En släpkärra kan också lösa lastproblem

En dyrare lösning är att ta en släpkärra efter bilen. En sådan är däremot betydligt mer krävande än takräcket eftersom du måste besiktiga den och den måste ha någonstans att stå när du inte använder den. Vad som däremot är sant är att du kan lasta betydligt mer på en släpvagn jämfört med ett takräcke. Det gäller även en obromsad kärra. Hur mycket du får lasta och hur stort släp du får dra, kan du beräkna med hjälp av släpvagnskalkylatorn.

Det är knepigt att backa med släp

Är det första gången du ska köra din bil med en släpkärra borde du ta det lite försiktigt. Ta gärna hjälp av en kompis som kan ha överblick när du till exempel ska backa. Läs gärna igenom dessa 20 tips från en känd dagstidning.