Starta bilverkstad

Det är ju inte alla som har ett så pass stort intresse för bilar att de börjar jobba med dem på ett sätt eller annat. Och att behålla sitt intresse som en hobby är såklart upp till var och en. Men känner man att bilar är något man även vill arbeta med kanske man ska titta på möjligheterna att starta en egen bilverkstad.

Det första man ska vara medveten om är att bilverkstäder räknas som en miljöfarlig verksamhet, på grund av utsläpp av till exempel oljor till både mark och vatten. Tänker man starta en verksamhet som klassas som miljöfarlig måste man därför vara medveten om alla lagar och bestämmelser kring detta.

Med detta i åtanke är det ju dags att tänka på hur mycket det kommer att kosta att köpa in den utrustning man behöver. En del större maskineri kommer man behöva begära offerter på. Något man bör göra i god tid så man vet hur mycket man måste lägga ut i slutändan för att ha en välutrustat verkstad.

Har man det klart för sig hur mycket det kommer att kosta att skaffa den nödvändiga utrustningen och känner att man kan hantera priser är det dags att börja leta en passande lokal. Det finns flera olika kanaler man kan använda sig av för att hitta en lokal, både lokala och landsomfattande. Man kan till exempel titta på Länsförsäkringars egna fastighetsförmedlingstjänst.

När man väl har en lokal i åtanke bör man se till att titta på vilken konkurrens som finns i området. Detta kan kan göra väldigt stor skillnad i många fall. Är konkurrensen låg har man ju hittat jackpotten, så länge området är tillräckligt stort för att man ska kunna få nog med kunder.