Allt för dig med motorcykel

Att skaffa motorcykel är ett spännande köp men den kan kräva en del jobb. Som tur hittar du lätt alla tillbehör och utrustning du behöver online på https://customhoj.se/.

Att tänka på vid val av hjälm och ryggskydd

Enligt lag måste man använda hjälm. Vid en sammanstötning tar hjälmen emot stora delar av energin. Hakremmen borde sitta fast ordentligt så att hjälmen är ordentligt på plats. Se till att hjälmen inte är för tung och köp inte en begagnad hjälm.

Motorcykelförare borde köpa ett ryggskydd. Ryggskyddet borde ha stötdämpande plattor så att stötar dämpas ordentlig. Ett bra ryggskydd har bälte och hängslen och sitter tajt i ryggen.

MC-ställ

Tänk på kvalitet när du investerar i MC-ställ i Gore-tex eller skinn. Kvaliteten har en stor betydelse för skydd vid en olycka. MC-stället ska sitta bra på kroppen för bästa möjliga säkerhet. Gore-tex och skinn brukar ha inbyggt ryggs skydd. Eftersom den inbyggda skyddet kan flytta sig är det bra att ha en separat ryggplatta.

Sammanfattning

Även om det inte finns en lag om att bära skyddskläder under motorcykel turen så är det en självklarhet för många. Din skyddsutrustning kan ha en stor betydelse vid en olycka eftersom du sitter oskyddat på en motorcykel.