Lys upp i den mörka sommartrafiken

Många bilar, även nya sådana, har tyvärr en ”väldigt bristfällig belysning, både när det gäller halvljus och helljus”. Det betonar Mikael Lindkvist, chefredaktör på M3.se, i den här artikeln.

Även om vintern är över och sommaren är här, i alla fall officiellt, tjänar vi på att ta en extratitt på våra bilars belysning. Ofta finns det en hel del som kan bli förbättrat.

Kan extraljus vara en lösning?

Många tror att vi bara behöver tänka på belysning under vintern, men det stämmer i själva verket inte. Med tanke på hur mörka sommarnätterna kan bli, särskilt i södra delarna av Sverige, kan vi behöver extraljus på bilen även på sommaren.

Det finns många olika tillbehör på marknaden som kan förbättra din körning och öka säkerheten på vägarna. Om du har barn och kör mycket fram och tillbaka, är detta särskilt viktigt. Här kan du läsa om hur du skyddar barnen med regler och tips från Transportstyrelsen.

LED-ramp kan vara den bästa lösningen

Ta en titt här för att se hur flexibel lösning en LED-ramp är. Gemensamt för alla ramper är att de producerar ett kraftfullt extraljus vilket låter dig se tydligt och längre.

Många av de mest populära ramperna bli monterade direkt på fordonet eller med hjälp av regplåtshållare eller rörfäste. Ibland tillkommer specialanpassade hållare.