Lär dig meka på moped

Att byta ut avancerade delar på en bil kan vara lite skrämmande om man är nybörjare. Det man då bör minnas är att alla började någonstans, vårt tips är moped.

En moped är på många sätt det samma som en bil. Den har en förbränningsmotor  som i sin tur tvingar hjul i rullning. Motorn har i grunden samma delar som i en bil om än mindre och i många fall färre. Då mopeden och dess delar även är mindre är ofta dess reservdelar billigare. Köper man dessutom delarna online på t.ex. Cykelkraft så kan man sänka kostnaderna ytterligare. Många av delarna så som tändhatt och bränslefilter går att hitta för runt femtiolappen.

En annan stor fördel med att meka med en moped är att den tar betydligt mindre plats i din verkstad. Detta blir extra fördelaktigt om man redan har en bil och det är garaget som får agera verkstad.  Då mopederna är så pass små och lätta är det även enklare att arbeta med dem. Verktygen som behövs för att lyfta upp dem är både betydligt mindre och billigare.

Hitta hjälp online

Som ny är det inte alltid enkelt att veta exakt vad man skall göra. Som tur var finns det tack vare internet idag otroligt många bra guider att ta hjälp av. På denna sidan finns till exempel ett väldigt komplett felsökningsschema som visar vad som bör kontrolleras vid olika typer av fel. När man väl tror sig veta vad som är fel så går det att med lite sökningar på Google eller Youtube att hitta detaljerade videos där man kan följa olika typer av mekaniska ingrepp.

Efter en snabb sökning hittar vi till exempel videon nedan. Där går en man mycket grundligt igenom hur man rengör förgasaren på en klassisk moped från Honda.