Nya vinterdäck

Då är vinter i antågande och lite beroende var du bor i landet så ser det olika ut. Längre norr ut så kan det mycket väl redan ha kommit snö. Medan längre söderut så är det inte lika vitt på marken. I vilket fall som helst så är det kanske dags för nya vinterdäck. Man kanske blir lika överraskad varje gång det börjar bli kallt ute och vägarna börjar frysa på.

Koll på vinterdäcken

Har du koll på dina vinterdäck, eller kanske du använder dig av däckhotell så du slipper fundera utan du bara bokar en tid och åker in och får allt fixat. Det är väldigt bekvämt att slippa fundera på detta. Har du plats hemma och är något sånär händig så fixar du detta med bytet enkelt själv. Se till att du har fräscha vinterdäck och att de är välbalanserad och rena innan du byter.

Ett tips är att märka upp däcken så att du har koll till nästa år på vilken sida däcken satt så att rätt däck kommer på rätt plats. Du kan märka antingen genom att skriva på insidan däcken eller med en lapp enligt följande: VB= vänster Bak, HB= höger bak, VF= vänster fram och HF= höger fram så är det enkelt inför nästa gång du ska byta däck se vilket däck som ska var.

Vi behöver inte tjata om vikten att ha bra däck, det tror vi att de flesta har koll på. Se till att du har bra verktyg hemma så att det blir enkelt att byta däck. En bra domkraft som kan lyfta bilen och en bra mutterdragare som gör att du enkelt får av däcken. Så lycka till med ditt däckbyte.